kontrolka "temp.i poziom płynu chłodzącego"

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

Zamieszczone przez Paweł-SK
    RALF, Nie zgodze sie w żadnym wypadku, gwint oklepywałem u Siebie w poprzednim aucie, miałem chyba z 4... Lepiej kupić używany dobrej firmy, niż gównianą nówke która sie rozpadnie i straci właściwości po pierwszych 10.000 tysiacach, a gwarancja na to i tak nic nie warta. Dorwij dobrego gwinta takich firm jak KW, H&R, Weitec lub z innych znanych firm , z pewnoscia bedziesz bardziej zadowolony niż z chińszczyzny za 1300zł
    No widzisz , a za z doświwiadczeń wielu bliskich mi ludzi wiem że gwint który przejeździł w niemczech 20 tys a po polsce kolejne 30 jest jak by to ując do dupy. , po czym w aucie zainstalowany został Ta Technix który spisywał się o wiele lepiej niz KW który został zakupiony od pana który woził go w golfie przez taką ilośc km o których pisałem powyżej
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

witam!
    Dot. O1 1.9TDI 2001 ASV 110KM
    Mam mały problem który od niedawna zaczął mnie irytować,gdyż nie wiem o co chodzi.
    Otóż, po przekręceniu kluczyka zapłonu przed odpaleniem zaczyna mi mrugać czerwona kontrolka "temperatury i poziomu płynu chłodzącego" i wydaje potrójny sygnał dźwiękowy.
    Ma to miejsce jedynie jak chce odpalić auto rano a w szczególności gdy w nocy była temperatura ok 0 stopni lub niższa.
    Jak przekręce kluczykiem spowrotem i jeszcze raz by odpalić to nie ma już tego problemu.
    Dodam, że jeżeli chodzi o poziom płynu to jest lekko powyżej połowy MIN i MAX wiec jest OK.
    Czy ktoś wie o co chodzi?Czy mieliście coś takiego?
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

strazakp, temat wielokrotnie poruszany na forum

[ Dodano: Sob 20 Gru, 08 14:11 ]
      a co mi tam:

:diabelski_usmiech
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

Pracuję...